Have a question?
Message sent Κλείσιμο

Άλγεβρα Γεν.

Αν και η Άλγεβρα της Β΄ τάξης Λυκείου αποτελεί μάθημα της Γενικής παιδείας, ωστόσο χαρακτηρίζεται ως το πιο σημαντικό ... Περισσότερα
0
0 κριτικές
 • Περιγραφή
 • Περιεχόμενο
 • Συχνές ερωτήσεις
 • Ανακοίνωση
 • Κριτικές
algerba-b-lykeiou

Αν και η Άλγεβρα της Β΄ τάξης Λυκείου αποτελεί μάθημα της Γενικής παιδείας, ωστόσο χαρακτηρίζεται ως  το πιο σημαντικό μάθημα που θα συναντήσει ο μαθητής τη συγκεκριμένη χρονιά, διαδραματίζοντας το ρόλο ‘’μαθήματος-κλειδί’’.

Στο 1ο Κεφάλαιο γίνεται μια επανάληψη των γραμμικών συστημάτων δύο εξισώσεων με δύο αγνώστους, τα οποία οι μαθητές έχουν μελετήσει στο Γυμνάσιο, και εισάγεται η χρήση της ορίζουσας για την επίλυση και διερεύνηση τέτοιων συστημάτων. Επίσης, επιλύονται και γραμμικά συστήματα με τρεις αγνώστους, καθώς και μη γραμμικά συστήματα.

Στο 2ο Κεφάλαιο εξετάζονται οι ιδιότητες των συναρτήσεων και των γραφικών παραστάσεών τους, όπως η μονοτονία, τα ακρότατα και οι συμμετρίες μιας συνάρτησης, καθώς και η κατακόρυφη και οριζόντια μετατόπιση της γραφικής παράστασης μιας συνάρτησης.

Στο 3ο Κεφάλαιο επεκτείνονται οι τριγωνομετρικοί αριθμοί με την εισαγωγή του τριγωνομετρικού κύκλου και αποδεικνύονται στη γενικότητά τους οι τριγωνομετρικές ταυτότητες. Επίσης, ορίζονται οι τριγωνομετρικές συναρτήσεις, γίνεται η σύνδεση αυτών με φαινόμενα που εμφανίζουν περιοδικότητα και επιλύονται τριγωνομετρικές εξισώσεις. Τέλος, χρησιμοποιούνται οι τριγωνομετρικοί αριθμοί γωνιών τριγώνου για τον υπολογισμό των στοιχείων του.

Στο 4ο Κεφάλαιο τίθενται οι βάσεις για μια πιο συστηματική μελέτη των πολυωνύμων και αναπτύσσονται διάφορες μέθοδοι επίλυσης πολυωνυμικών εξισώσεων και ανισώσεων.

Στο 5ο Κεφάλαιο εισάγονται η εκθετική και η λογαριθμική συνάρτηση, οι οποίες βρίσκουν σημαντικές εφαρμογές σε διάφορα επιστημονικά πεδία.

 

Σε ποιους απευθύνεται: Απευθύνεται απαραιτήτως σε όλους τους μαθητές, οι οποίοι θέλουν να ακολουθήσουν την κατεύθυνση των θετικών σπουδών (2ο επιστημονικό πεδίο), του κλάδου υγείας (3ο επιστημονικό πεδίο) και της οικονομίας και πληροφορικής (4ο επιστημονικό πεδίο). Το πρώτο κεφάλαιο  πρέπει να το γνωρίζει κάθε μαθητής της θετικής κατεύθυνσης. Στο δεύτερο ,το τέταρτο καθώς και πέμπτο κεφάλαιο κρίνεται απαραίτητο να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και να αναλυθεί λεπτομερέστατα από τους μαθητές που θα ακολουθήσουν τις θετικές σπουδές και της οικονομίας και πληροφορικής. Κι αυτό καθότι περιέχουν βασικές γνώσεις και συναπαρτίζουν την εξεταστέα ύλη για το Πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα, των Μαθηματικών Κατεύθυνσης της επόμενης χρονιάς. Επίσης, το τρίτο κεφάλαιο της τριγωνομετρίας χρήζει διεξοδικής μελέτης και πλήρους ανάλυσης από τους μαθητές που θα ακολουθήσουν την κατεύθυνση των θετικών σπουδών και του κλάδου υγείας, μια και συνιστά καίριο τμήμα της ύλης του Πανελληνίως εξεταζόμενου μαθήματος της Φυσικής.

Τι προσφέρουμε:

 • Διδασκαλία μέσω της σύγχρονης εξειδικευμένης πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης.
 • Παρουσίαση και διαρκής τροφοδότηση του μαθητή με σημειώσεις και ασκήσεις μέσω της ιστοσελίδας, της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης, αλλά και άλλων εφαρμογών (όπως ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κτλ).
 • Έμφαση στα κεφάλαια που χρήζουν προσοχής.
 • Επίλυση και διόρθωση των παραπάνω ασκήσεων.
 • Online ασκήσεις άλγεβρας και απαντήσεις σε ερωτήσεις κατανόησης επί των ασκήσεων.
 • Χρήση του λευκοπίνακα για την παρουσίαση ασκήσεων διαδραστικά.
 • Οδηγίες επίλυσης ασκήσεων μέσω διαφανειών και με υλικό που αποστέλλεται.
 • Online quiz γνώσεων διαβαθμισμένης δυσκολίας.
 • Διαγωνίσματα με την ολοκλήρωση κάθε κεφαλαίου.
 • Υπόδειξη μεθοδολογίας: Διαβάσματος – Προσέγγισης – Επίλυσης θεμάτων.

Στόχος μας:

Οι μαθητές μας αποφοιτώντας από την τάξη της Β΄ Λυκείου και ολοκληρώνοντας το μάθημα της Άλγεβρας  να έχουν θέσει στέρεες βάσεις για τα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα των Μαθηματικών και της Φυσικής της επόμενης χρονιάς. Να έχουν κατανοήσει πλήρως όλα τα κεφάλαια, καθώς αυτά αποτελούν την ελάχιστη απαραίτητη γνώση, που προϋποτίθεται να έχει ένας μαθητής προαβιβαζόμενος στην τρίτη  τάξη του Λυκείου. Στόχος μας, καταφθάνοντας οι μαθητές μας στη Γ΄ Τάξη του Λυκείου, να μπορούν να συγκεράσουν τις γνώσεις που έλαβαν, κατανοώντας την καινούρια ύλη χωρίς επιπρόσθετο κόπο.

Starting Course
After Intro
Διαβάστε απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις
Μετάβαση στο <a href="https://egnosi.edu.gr/syxnes-erotiseis/" target="_blank">Συχνές Ερωτήσεις</a>
 1. Η διάρκεια της διδακτικής ώρας υπολογίζεται στα 50’.Στο eGnosi χρησιμοποιούμε Cookies!

Χρησιμοποιούμε cookies, για να σου προσφέρουμε προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Κάνε «κλικ» στο κουμπί «Αποδοχή όλων» και βοήθησέ μας να προσαρμόσουμε τις προτάσεις μας αποκλειστικά στο περιεχόμενο που σε ενδιαφέρει. Εναλλακτικά κλίκαρε αυτά που θες και πάτα «Αποδοχή επιλογών»! «Εδώ» θα βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.