Have a question?
Message sent Κλείσιμο

Άλγεβρα

Τα Μαθηματικά της Α' Λυκείου «Άλγεβρα και Στοιχεία Πιθανοτήτων» εισάγουν το μαθητή σε καινούριες έννοιες και τρόπους καλλιέργειας της μαθηματικής ... Περισσότερα
0
0 κριτικές
 • Περιγραφή
 • Περιεχόμενο
 • Συχνές ερωτήσεις
 • Ανακοίνωση
 • Κριτικές
algebra-a-lykeiou

Τα Μαθηματικά της Α’ Λυκείου «Άλγεβρα και Στοιχεία Πιθανοτήτων» εισάγουν το μαθητή σε καινούριες έννοιες και τρόπους καλλιέργειας της μαθηματικής σκέψης,με σκοπό την ανάπτυξη της μαθηματικής παιδείας, εφόδιο απαραίτητο,όχι μόνο για εκείνον που θέλει να εντρυφήσει στις θετικές σπουδές, αλλά και για όποιον επιζητά να διαμορφώσει μια σφαιρική αντίληψη του κόσμου,που τον περιβάλλει και τους μηχανισμούς που τον διέπουν. Για την αποτελεσματικότερη ανάπτυξη των παραπάνω ικανοτήτων, απαραίτητη προϋπόθεση συνιστά η εμπέδωση των νέων εννοιών, μέσω της ανάπτυξης και σύνδεσης πολλαπλών αναπαραστάσεών τους και η χρήση τους στην επίλυση προβλημάτων. Επίσης, αξιοσημείωτο στοιχείο της νέας ύλης συνιστά ο χρόνος που χρήζεται να αφιερωθεί,ώστε οι μαθητές να εμπλακούν ομαλά στη διαδικασία αναγνώρισης ομοιοτήτων και διαφορών μεταξύ ιδιοτήτων και διαδικασιών, καθώς και σε διαδικασίες γενίκευσης.

Αρχικά,τα πρώτα κεφάλαια περιέχουν θεμελειώδεις και πρωταρχικές μαθηματικές έννοιες, όπως της απόλυτης τιμής, των προόδων, της συνάρτησης, της εξίσωσης κ.ά., οι οποίες είναι απαραίτητες για τη μετέπειτα μαθηματική εξέλιξη των μαθητών. Οι μαθητές έχουν έρθει σε μια πρώτη επαφή με αυτές τις έννοιες σε προηγούμενες τάξεις. Στην Α΄ Λυκείου,ωστόσο, θα τις αντιμετωπίσουν σε ένα υψηλότερο επίπεδο αφαίρεσης, το οποίο και προξενεί ιδιαίτερες δυσκολίες στους μαθητές.

Ακολούθως,στα επόμενα κεφάλαια, ακολουθούν βασικές έννοιες συναρτήσεων,όπου ο μαθητής θα κληθεί να ανακαλέσει απαραιτήτως παλαιότερες γνώσεις του,αλλά θα εμβαθύνει περαιτέρω στη θεμελιώδη αυτή μαθηματική οντότητα. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της παρουσίασης της ευθείας,με την οποία έχει προηγηθεί μια πρώτη γνωριμία και προσέγγιση του μαθητή,ήδη από το Γυμνάσιο.Παράλληλα, μέσα από τη μελέτη της παραβολής, ο μαθητής θα εισαχθεί στη σφαίρα ενός νέου “είδους” συναρτήσεων.

Τι προσφέρουμε:

 • Διδασκαλία μέσω της σύγχρονης εξειδικευμένης πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης.
 • Παρουσίαση και διαρκής τροφοδότηση του μαθητή με σημειώσεις και ασκήσεις μέσω της ιστοσελίδας, της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης, αλλά και άλλων εφαρμογών (όπως ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κτλ).
 • Επίλυση και διόρθωση των παραπάνω ασκήσεων.
 • Online ασκήσεις Άλγεβρας και απαντήσεις σε ερωτήσεις κατανόησης επί των ασκήσεων.
 • Ερωτήσεις ανοιχτού και κλειστού τύπου.
 • Χρήση του λευκοπίνακα για την παρουσίαση ασκήσεων διαδραστικά.
 • Οδηγίες επίλυσης ασκήσεων μέσω διαφανειών και με υλικό που αποστέλλεται.
 • Online quiz γνώσεων διαβαθμισμένης δυσκολίας.
 • Μηνιαία διαγωνίσματα, μικρής κλίμακας προσομοιώσεις Πανελληνίων εξετάσεων.
 • Υπόδειξη μεθοδολογίας: Διαβάσματος – Προσέγγισης – Επίλυσης θεμάτων.

Στόχος μας:

Οι μαθητές μας να έχουν κατακτήσει πλήρως και σε βάθος τις καινούριες έννοιες, τα κεφάλαια των εξισώσεων, ανισώσεων της προόδου και σαφώς των πολύ σημαντικών συναρτήσεων. Να αποκτήσουν τη μέγιστη ευχέρεια στην επίλυση των σχολικών, των δικών μας φροντιστηριακών και των επερχόμενων κρίσιμων ασκήσεων της πολυσυζητημένης κι αυξημένης δυσκολίας Τράπεζας θεμάτων. Να αντεπεξέρχονται στα μηνιαία διαγωνίσματά μας,με άμεση στόχευση την επιτυχία και στις ενδοσχολικές εξετάσεις.

Starting Course
After Intro
Διαβάστε απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις
Μετάβαση στο <a href="https://egnosi.edu.gr/syxnes-erotiseis/" target="_blank">Συχνές Ερωτήσεις</a>
 1. Η διάρκεια της διδακτικής ώρας υπολογίζεται στα 50’.


Στο eGnosi χρησιμοποιούμε Cookies!

Χρησιμοποιούμε cookies, για να σου προσφέρουμε προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Κάνε «κλικ» στο κουμπί «Αποδοχή όλων» και βοήθησέ μας να προσαρμόσουμε τις προτάσεις μας αποκλειστικά στο περιεχόμενο που σε ενδιαφέρει. Εναλλακτικά κλίκαρε αυτά που θες και πάτα «Αποδοχή επιλογών»! «Εδώ» θα βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.