Have a question?
Message sent Κλείσιμο

Φυσικής Ο.Π Β' και Γ'

Εκπαιδευτικός
egnosi
0
0 κριτικές
 • Περιγραφή
 • Περιεχόμενο
 • Συχνές ερωτήσεις
 • Ανακοίνωση
 • Κριτικές
fysiki-b-lyekiou

Το μάθημα της Φυσικής Ομάδας Προσανατολισμού της Β΄ Λυκείου προτείνεται από το φροντιστήριο μας να χωριστεί σε δύο μέρη, τα οποία κατά βάση διδάσκονται σειριακά.

Το πρώτο μέρος, με το οποίο ξεκινάει και ο μαθητής , αποτελείται από το βιβλίο της Φυσικής Β΄ Λυκείου Ομάδας Προσανατολισμού θετικών σπουδών, όπου και δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στα τρία πρώτα κεφάλαια. Τα προαναφερθέντα αποτελούν και την εξεταστέα ύλη στις Πανελλήνιες εξετάσεις της Γ’ τάξης, για αυτό άλλωστε και η εις βάθος ανάλυσή τους κρίνεται αναγκαία. Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο κεφάλαιο, θα μελετήσουμε την οριζόντια βολή, κίνηση όπου ο μαθητής θα γνωρίσει την <<αρχή της επαλληλίας>>, την κίνηση του σώματος σε δύο άξονες ξεχωριστά. Στη συνέχεια, θα προσεγγίσουμε την κυκλική κίνηση και θα δούμε συνδυαστικά θέματα με το πρώτο κεφάλαιο. Κατόπιν, στο τρίτο πρωτίστως θα γίνουν γνωστές σε εμάς έννοιες ,όπως του μονωμένου συστήματος, της ορμής και της κρούσης. Θα μάθουμε να διαχωρίζουμε τις κρούσεις και πώς να αντιμετωπίζουμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Συγχρόνως, θα μελετήσουμε ένα από τα πρωτεύοντα και θεμελιωδέστερα θεωρήματα, αυτό της αρχής διατήρησης της ορμής ( Α.Δ.Ο). Με την ολοκλήρωση της διδασκαλίας των τριών πρώτων κεφαλαίων, ο μαθητής της Β΄ Λυκείου έχει αποκομίσει τις βασικότερες απαιτούμενες γνώσεις για μια ομαλή, απρόσκοπτη πλέον μετάβαση στην επόμενη χρονιά.

Ωστόσο, λόγω της συνεχώς αυξανόμενης ύλης και των απαιτήσεων  σε όλα τα μαθήματα ανά χρονιά, έτσι και στη φυσική, για να μπορέσει να ολοκληρώσει κατά την ερχόμενη χρονιά έγκαιρα και σωστά την ύλη του ο μαθητής, έχοντας άφθονο εναπομείναντα χρόνο για πολλές επαναλήψεις και προκειμένου να επιτύχει, συνιστάται να ξεκινήσει την προετοιμασία της τρίτης λυκείου από τη φετινή χρονιά. Ως εκ τούτου, με την ολοκλήρωση των τριών πρώτων κεφαλαίων, σε μία από τις τρεις διδασκόμενες ώρες εβδομαδιαίως και μέχρι το τέλος της διδακτικής χρονιάς, ο μαθητής δύναται να ξεκινήσει την προετοιμασία του για την Γ΄ Λυκείου. Εν προκειμένω, θα καταπιαστούμε με το πρώτο από τα πέντε συνολικά κεφάλαια,  που αποτελεί συνέχεια εκείνου της ορμής – κρούσης της Β΄ Λυκείου. Σαφέστατα, θα κληθούμε να διαχειριστούμε και καινούριες περιπτώσεις κρούσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στις πλάγιες  και τις κεντρικές ελαστικές κρούσεις.

Ταυτόχρονα, κατά τις άλλες δύο ώρες  και σε εβδομαδιαία συχνότητα, θα συνεχίζουμε προωθώντας την ύλη  του βιβλίου της Φυσικής Β΄ Λυκείου, τα κεφάλαια των αερίων, της θερμοδυναμικής και της κίνησης σε ηλεκτρικό πεδίο · κεφάλαια σπουδαία στο τομέα της Φυσικής και σημαντικά για την τρέχουσα διδακτική χρονιά και τις ενδοσχολικές εξετάσεις.

Σε ποιους απευθύνεται: Απευθύνεται απαραιτήτως σε όλους τους μαθητές, οι οποίοι θέλουν να ακολουθήσουν την κατεύθυνση των θετικών σπουδών (2ο επιστημονικό πεδίο) και του κλάδου υγείας (3ο επιστημονικό πεδίο).

Τι προσφέρουμε:

 • Διδασκαλία μέσω της σύγχρονης εξειδικευμένης πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης.
 • Παρουσίαση και διαρκής τροφοδότηση του μαθητή με σημειώσεις και ασκήσεις μέσω της ιστοσελίδας, της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης, αλλά και άλλων εφαρμογών (όπως ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κτλ).
 • Επίλυση και διόρθωση των παραπάνω ασκήσεων.
 • Online ασκήσεις Φυσικής και απαντήσεις σε ερωτήσεις κατανόησης επί των ασκήσεων.
 • Ερωτήσεις ανοιχτού και κλειστού τύπου.
 • Χρήση του λευκοπίνακα για την παρουσίαση ασκήσεων διαδραστικά.
 • Οδηγίες επίλυσης ασκήσεων μέσω διαφανειών και με υλικό που αποστέλλεται.
 • Online quiz γνώσεων διαβαθμισμένης δυσκολίας.
 • Μηνιαία διαγωνίσματα.
 • Προσομοιώσεις Πανελληνίων εξετάσεων.
 • Οργάνωση του μαθητή, τόσο στο διάβασμά του, όσο και στο υλικό του.
 • Υπόδειξη μεθοδολογίας: Διαβάσματος – Προσέγγισης – Επίλυσης θεμάτων.

Στόχος μας:

Οι μαθητές μας αποφοιτώντας από την τάξη της Β΄ Λυκείου να γνωρίζουν άριστα, τόσο σε θεωρία ,όσο και σε μεθοδολογία ασκήσεων τα τρία πρώτα κεφάλαια της Φυσικής Β΄ Λυκείου. Να είναι σε θέση να λύνουν οποιαδήποτε άσκηση και διαγώνισμα ανεξαρτήτου προέλευσης και βαθμού δυσκολίας. Να έχουν διδαχθεί και αφομοιώσει σε βάθος το κεφάλαιο των κρούσεων της Γ΄ Λυκείου. Να έχουν κατανοήσει και να κατέχουν πλήρη εποπτεία όλης της ύλης της Φυσικής Β΄ Λυκείου, στοχεύοντας να αντεπεξέλθουν στις  ενδοσχολικές εξετάσεις. Να έχουν εξοικειωθεί με τον τρόπο και τη μεθοδολογία επίλυσης ενός τρίωρου διαγωνίσματος, προσομοίωσης πανελληνίων εξετάσεων.

Starting Course
After Intro
Διαβάστε απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις
Μετάβαση στο <a href="https://egnosi.edu.gr/syxnes-erotiseis/" target="_blank">Συχνές Ερωτήσεις</a>
 1. Η διάρκεια της διδακτικής ώρας υπολογίζεται στα 50’.

Στο eGnosi χρησιμοποιούμε Cookies!

Χρησιμοποιούμε cookies, για να σου προσφέρουμε προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Κάνε «κλικ» στο κουμπί «Αποδοχή όλων» και βοήθησέ μας να προσαρμόσουμε τις προτάσεις μας αποκλειστικά στο περιεχόμενο που σε ενδιαφέρει. Εναλλακτικά κλίκαρε αυτά που θες και πάτα «Αποδοχή επιλογών»! «Εδώ» θα βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.