Have a question?
Message sent Κλείσιμο

Φυσική Α' Λυκείου

Στη Φυσική της Α΄ Λυκείου θα προσπαθήσουμε να περιγράψουμε και να ερμηνεύσουμε τα φυσικά φαινόμενα χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους έρευνας. Θα ... Περισσότερα
5
1 κριτική
 • Περιγραφή
 • Περιεχόμενο
 • Συχνές ερωτήσεις
 • Ανακοίνωση
 • Κριτικές
fysiki-a-lykeiou

Στη Φυσική της Α΄ Λυκείου θα προσπαθήσουμε να περιγράψουμε και να ερμηνεύσουμε τα φυσικά φαινόμενα χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους έρευνας. Θα ξεκινήσουμε με την παρατήρηση και θα διατυπώσουμε ερωτήσεις. Θα εντοπίσουμε το πρόβλημα και στη συνέχεια μέσω της παρατήρησης θα αναπτύξουμε μία υπόθεση για το πρόβλημά μας. Με το κατάλληλο πείραμα θα εξελίξουμε αυτή τη θεωρία σε νόμο, που θα περιγράφει το φυσικό φαινόμενο.

Τα κυριότερα όσων θα συναντήσουμε είναι: η ευθύγραμμη κίνηση, η δυναμική σε μία διάσταση, δυναμική στο επίπεδο και σαφώς η διατήρηση της μηχανικής ενέργειας. Στην ευθύγραμμη κίνηση, αρχικά, θα μάθουμε να διαχωρίζουμε τα μονόμετρα από τα διανυσματικά μεγέθη. Στη συνέχεια, θα εξοικειωθούμε με βασικές έννοιες όπως διάστημα, μετατόπιση, ταχύτητα, επιτάχυνση, έννοιες που θα μας ακολουθούν καθ’ όλη την πορεία μας στο Λύκειο. Κατόπιν, θα μελετήσουμε τις βασικότερες και σπουδαιότερες ευθύγραμμες κινήσεις, την ευθύγραμμη ομαλή και την επιταχυνόμενη. Σε ακόλουθο κεφάλαιο, θα διαχωριστεί η αλγεβρική από τη διανυσματική ανάλυση, μαθαίνοντας παράλληλα να προσθέτουμε ομόρροπα, αντίρροπα, και κάθετα διανύσματα, αλλά και να αναλύουμε διάνυσμα σε δύο κάθετες συνιστώσες. Συνδυάζοντας τις γνώσεις των ευθύγραμμων κινήσεων με τη διανυσματική ανάλυση, θα αναλύσουμε τους τρεις νόμους του Νεύτωνα, τόσο σε επίπεδο ορισμών, όσο και στα πλαίσια επίλυσης ασκήσεων. Επίσης, θα διδαχθούμε την έννοια του έργου μίας δύναμης. Τέλος, όλα τα παραπάνω θα αποτελέσουν τα απαραίτητα εργαλεία για να μελετήσουμε, αναλύσουμε και εκπαιδεύσουμε τους μαθητές μας στα δύο εκ των σπουδαιότερων θεωρημάτων της Φυσικής όλων των τάξεων, του θεωρήματος μεταβολής κινητικής ενέργειας (Θ.Μ.Κ.Ε) και της αρχής διατήρησης της μηχανικής ενέργειας ( Α.Δ.Μ.Ε).

Σε ποιους απευθύνεται: Απευθύνεται απαραιτήτως σε όλους τους μαθητές, οι οποίοι θέλουν να ακολουθήσουν την κατεύθυνση των θετικών σπουδών και του κλάδου υγείας. Η Φυσική Α΄ Λυκείου αποτελεί τη ναυαρχίδα των γνώσεων, που καλείται να έχει αποκομίσει ένας μαθητής μέχρι τη Γ’ Λυκείου, γνώσεις που θα του χρειαστούν στις Πανελλήνιες και που ελλείψει αυτών δεν θα μπορεί απρόσκοπτα να προχωρήσει στη Φυσική των ερχόμενων τάξεων.

Τι προσφέρουμε:

 • Διδασκαλία μέσω της σύγχρονης εξειδικευμένης πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης.
 • Παρουσίαση και διαρκής τροφοδότηση του μαθητή με σημειώσεις και ασκήσεις μέσω της ιστοσελίδας, της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης, αλλά και άλλων εφαρμογών (όπως ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κτλ).
 • Επίλυση και διόρθωση των παραπάνω ασκήσεων.
 • Online ασκήσεις Φυσικής και απαντήσεις σε ερωτήσεις κατανόησης επί των ασκήσεων.
 • Ερωτήσεις ανοιχτού και κλειστού τύπου.
 • Χρήση του λευκοπίνακα για την παρουσίαση ασκήσεων διαδραστικά.
 • Οδηγίες επίλυσης ασκήσεων μέσω διαφανειών και με υλικό που αποστέλλεται.
 • Online quiz γνώσεων διαβαθμισμένης δυσκολίας.
 • Μηνιαία διαγωνίσματα, μικρής κλίμακας προσομοιώσεις Πανελληνίων εξετάσεων.
 • Υπόδειξη μεθοδολογίας: Διαβάσματος – Προσέγγισης – Επίλυσης θεμάτων.

Στόχος μας:

Οι μαθητές μας να έχουν καταλάβει πλήρως και σε βάθος  έννοιες κινήσεις, νόμους και θεωρήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω. Να μπορούν να λύνουν με άνεση τις σχολικές και τις δικές μας φροντιστηριακές ασκήσεις. Να αντεπεξέρχονται στα μηνιαία διαγωνίσματά μας και στις ενδοσχολικές εξετάσεις.

Διαβάστε απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις
Μετάβαση στο <a href="https://egnosi.edu.gr/syxnes-erotiseis/" target="_blank">Συχνές Ερωτήσεις</a>
 1. Η διάρκεια της διδακτικής ώρας υπολογίζεται στα 50’.
5.0
1 κριτική
5 Αστέρια
1
4 Αστέρια
0
3 Αστέρια
0
2 Αστέρια
0
1 Αστέρια
0
Course details
Διάρκεια 2 ώρες/εβδομάδα
Διαλέξεις 1
Κουιζ 3

Κάντε ένα δοκιμαστικό μάθημα εντελώς δωρεάν και χωρίς καμία υποχρέωση.

Μάθετε πώς

Φυσική Α' Λυκείου
Κατηγορία:

Στο eGnosi χρησιμοποιούμε Cookies!

Χρησιμοποιούμε cookies, για να σου προσφέρουμε προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Κάνε «κλικ» στο κουμπί «Αποδοχή όλων» και βοήθησέ μας να προσαρμόσουμε τις προτάσεις μας αποκλειστικά στο περιεχόμενο που σε ενδιαφέρει. Εναλλακτικά κλίκαρε αυτά που θες και πάτα «Αποδοχή επιλογών»! «Εδώ» θα βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.