Have a question?
Message sent Κλείσιμο

Μαθηματικά-Γεωμετρία

Τα Μαθηματικά της Γ΄ Γυμνασίου συνιστούν την επιτομή και ταυτόχρονα την κορωνίδα των γνώσεων που πρέπει να έχει λάβει κι ... Περισσότερα
Εκπαιδευτικός
Βασιλική Δαουλτζή
0
0 κριτικές
 • Περιγραφή
 • Περιεχόμενο
 • Συχνές ερωτήσεις
 • Ανακοίνωση
 • Κριτικές
mathimatika-g-gymnasiou

Τα Μαθηματικά της Γ΄ Γυμνασίου συνιστούν την επιτομή και ταυτόχρονα την κορωνίδα των γνώσεων που πρέπει να έχει λάβει κι αφομοιώσει ο μαθητής κατά τη μετάβασή του στο Λύκειο. Αρχικά, γίνεται μια σύντομη και σφαιρική επανάληψη της ύλης που έχει παρουσιαστεί κατά τις δύο προηγούμενες χρονιές και ταυτόχρονα οδηγούμαστε σταδιακά και μεθοδικά στην εισαγωγή της ύλη της Γ΄ Γυμνασίου, λαμβάνοντας προοδευτικά πολλαπλές γνώσεις. Ο μαθητής, από πλευράς, του καλείται να κατανοήσει και να εμπεδώσει τις διάφορες μαθηματικές έννοιες και να αποκτήσει τις αναγκαίες δεξιότητες που περικλείονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της τάξης. Πράγματι, θεωρείται καίριας σημασίας διδακτική χρονιά για το συγκεκριμένο μάθημα. Σε περίπτωση ελλιπούς κατανόησης της ύλης, ο μαθητής ομολογουμένως θα αφήσει πίσω του κατά την εισαγωγή του στο Λύκειο καίριας σημασίας <<κενά>>, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μη αντιστρέψιμα και επίπονη έως αμφίβολη η κάλυψή τους. Συνεπώς, για την επίτευξη των παραπάνω στόχων απαιτείται συνεχής προσπάθεια, οργάνωση και σωστή μεθοδολογία μελέτης.

Η ύλη των Μαθηματικών της Γ΄ Γυμνασίου είναι χωρισμένη σε δύο μέρη, τα οποία διδάσκονται ταυτόχρονα, την Άλγεβρα και τη Γεωμετρία. Στο Α΄ μέρος, ο μαθητής καλείται να συμπληρώσει τις γνώσεις του στους πραγματικούς αριθμούς, τις αλγεβρικές παραστάσεις και την απαραίτητη παραγοντοποίηση αλγεβρικών παραστάσεων. Όπως, επίσης και στην απλοποίηση ρητών παραστάσεων, γνώσεις που θα τον ακολουθούν σε όλο το Λύκειο, σε όλα τα θετικά μαθήματα. Ακόμη, θα μάθει να επιλύει δευτεροβάθμιες εξισώσεις και πρωτοβάθμιες ανισώσεις, ενώ στην πορεία θα μελετήσει την έννοια της γραμμικής εξίσωσης, του γραμμικού συστήματος της γραφικής αλλά και αλγεβρικής επίλυσής του. Στο τέλος του πρώτου μέρους ,θα αναλυθεί η βασική συνάρτηση της παραβολής.

Στο δεύτερο μέρος, της Γεωμετρίας γίνεται, αρχικά, ειδική μνεία στα τρία κριτήρια ισότητας των τριγώνων. Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στο Θεώρημα του Θαλή, την ομοιοθεσία και ομοιότητα τριγώνων καθώς και πολυγώνων. Τέλος, στο δεύτερο και τελευταίο κεφάλαιο της Γεωμετρίας, θα μελετηθεί διεξοδικά, το εξίσου πολύ σημαντικό και ιδιαίτερο για την επόμενη χρονιά, κεφάλαιο της Τριγωνομετρίας.

Υπεύθυνα και Μεθοδικά προσφέρουμε:

 • Διδασκαλία μέσω της σύγχρονης εξειδικευμένης πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης.
 • Παρουσίαση και διαρκής τροφοδότηση του μαθητή με σημειώσεις και ασκήσεις μέσω της ιστοσελίδας, της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης, αλλά και άλλων εφαρμογών (όπως ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κτλ).
 • Επίλυση και διόρθωση των παραπάνω ασκήσεων.
 • Online ασκήσεις Άλγεβρας και Γεωμετρίας και απαντήσεις σε ερωτήσεις κατανόησης επί των ασκήσεων.
 • Χρήση του λευκοπίνακα για την παρουσίαση ασκήσεων διαδραστικά.
 • Οδηγίες επίλυσης ασκήσεων μέσω διαφανειών και με υλικό που αποστέλλεται.
 • Online quiz γνώσεων διαβαθμισμένης δυσκολίας και μηνιαία διαγωνίσματα.
 • Υπόδειξη μεθοδολογίας: Διαβάσματος – Προσέγγισης – Επίλυσης θεμάτων.

Στόχος μας:

Οι μαθητές μας να μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως στις απαιτήσεις του σχολείου, των διαγωνισμάτων και των τελικών εξετάσεων, έχοντας κατακτήσει όλες εκείνες τις απαιτούμενες γνώσεις – εφόδια, που συνιστούν θεμέλια ισχυρά για την κρίσιμη εισαγωγή στο Λύκειο. Με τη δική σας προσπάθεια και τη δική μας συνδρομή, πρωταρχικός στόχος μας, να θέσουμε τον πήχη ψηλά και να τον ξεπεράσουμε!

Starting Course
After Intro
Διαβάστε απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις
Μετάβαση στο <a href="https://egnosi.edu.gr/syxnes-erotiseis/" target="_blank">Συχνές Ερωτήσεις</a>
 1. Η διάρκεια της διδακτικής ώρας υπολογίζεται στα 50’.

Στο eGnosi χρησιμοποιούμε Cookies!

Χρησιμοποιούμε cookies, για να σου προσφέρουμε προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Κάνε «κλικ» στο κουμπί «Αποδοχή όλων» και βοήθησέ μας να προσαρμόσουμε τις προτάσεις μας αποκλειστικά στο περιεχόμενο που σε ενδιαφέρει. Εναλλακτικά κλίκαρε αυτά που θες και πάτα «Αποδοχή επιλογών»! «Εδώ» θα βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.