Νεοελληνική Γλώσσα Β’ Γυμνασίου

Στη Νεοελληνική Γλώσσα της Β΄ τάξης ο μαθητής/μαθήτρια καλείται να επιστρατεύσει γνώσεις που αποκτήθηκαν κατά την προηγούμενη χρονιά, διευρύνοντας τες. Τοιουτοτρόπως, διερευνά μαζί μας τους  πιθανούς τρόπους ανάπτυξης μιας παραγράφου, ενώ γνώσεις σχετικά με το ρόλο και τα δομικά συστατικά της αποτελούν ήδη κτήμα του.

  • Στη συνέχεια, γνωρίζει τις σημασίες των εγκλίσεων και τις χρονικές βαθμίδες του ρήματος. Αλλά και το ρόλο του υποκειμένου του, από συντακτικής πλευράς. Πληροφορείται λεπτομερέστερα τα είδη και τη μορφή των σύνθετων λέξεων. Ακόμη, ολοκληρώνει τις γνώσεις του από το Δημοτικό για την Ενεργητική – Παθητική φωνή,τηνΑ’καιΒ’ συζυγία ρημάτων.’Επειτα,εξασκείται στις χρονικές αντικαταστάσεις,αναγνωρίζοντας παράλληλα και τις διαθέσεις του ρήματος.Έχοντας εμπεδώσει τη λειτουργία του Υποκειμένου προχωρά και στο Αντικείμενο.
  • Συμπληρωματικά, στα πλαίσια της Γραμματικής, προστίθενται γνώσεις για τους τρεις βαθμούς επιθέτων και επιρρημάτων, τις αντωνυμίες και μετοχές. Παράλληλα, από το συντακτικό εξετάζονται επιρρηματικοί προσδιορισμοί και μετοχές.
  • Τέλος, παρατίθενται κείμενα ποικίλης θεματολογίας, ζητούνται περιλήψεις, χρήση πλαγιότιτλων, εξέταση συνοχής, παραγωγή ευρύτερων κειμένων περιγραφικών, αφηγηματικών κι αξιολόγηση επιχειρημάτων.

Τι προσφέρουμε:

  • Διδασκαλία μέσω της σύγχρονης εξειδικευμένης πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης.
  • Παρουσίαση και σημασιολογική ανάλυση κειμένων, γραμματικών, συντακτικών, λεξιλογικών και ετυμολογικών ασκήσεων.
  • Διαρκής τροφοδότηση του μαθητή με αναλύσεις και υλικό μέσω της ιστοσελίδας, της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης ή και άλλων εφαρμογών (όπως ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κτλ), αλλά και διόρθωση αυτών.
  • Online ασκήσεις (γραμματικής, συντακτικού, λεξιλογικές,ετυμολογικές) και καθοδήγηση για ανάπτυξη παραγράφου,περίληψης,έκθεσης.
  • Χρήση του λευκοπίνακα για την παρουσίαση ασκήσεων διαδραστικά.
  • Online quiz γνώσεων διαβαθμισμένης δυσκολίας και μηνιαία διαγωνίσματα.
  • Υπόδειξη μεθοδολογίας: Διαβάσματος – Προσέγγισης – Επίλυσης θεμάτων.

Στόχος μας:

Οι μαθητές να ανταποκρίνονται άρτια στις ανάγκες του σχολείου, των διαγωνισμάτων και των εξετάσεων. Να κατανοούν τα κείμενα και να παράγουν δικά τους, βασισμένα στη σχολική θεματική. Να κατέχουν πολύ καλά τη Γραμματική και το Συντακτικό. Τέλος, να καθίστανται πιο επιδέξιοι σε γραπτό και προφορικό λόγο.

1
Κριτήριο αξιολόγησης 1ο
2
Κριτήριο αξιολόγησης 2ο
3
Κριτήριο αξιολόγησης 3ο
5
5 στα 5
1 Κριτικές

Λεπτομέρειες κριτικής

5 Αστέρια
1
4 Αστέρια
0
3 Αστέρια
0
2 Αστέρια
0
1 Αστέρια
0

{{ review.user }}

{{ review.time }}
 

Περισσότερα
Για να κάνετε κριτική θα χρειαστεί να κάνετε είσοδο.
Μηνιαία Συνδρομή
Εγγεγραμμένοι: 0 μαθητές
Διάρκεια: 1,5 ώρα/εβδομάδα
Διαλέξεις: 3

Κάντε ένα δοκιμαστικό μάθημα εντελώς δωρεάν και χωρίς καμία υποχρέωση.

Μάθετε πώς

Νεοελληνική Γλώσσα Β’ Γυμνασίου

Στο eGnosi χρησιμοποιούμε Cookies!

Χρησιμοποιούμε cookies, για να σου προσφέρουμε προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Κάνε «κλικ» στο κουμπί «Αποδοχή όλων» και βοήθησέ μας να προσαρμόσουμε τις προτάσεις μας αποκλειστικά στο περιεχόμενο που σε ενδιαφέρει. Εναλλακτικά κλίκαρε αυτά που θες και πάτα «Αποδοχή επιλογών»! «Εδώ» θα βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.