Νεοελληνική Γλώσσα

Στη Νεοελληνική Γλώσσα της Α Γυμνασίου ο μαθητής καλείται να διαχειριστεί κείμενα μεγαλύτερης έκτασης, τόσο σε επίπεδα ανάγνωσης, κατανόησης αλλά και παραγωγής λόγου. Θα γνωρίσει: διάφορα είδη προτάσεων, το ρόλο, τη δομή της παραγράφου, τα συστατικά της. Θα εξοικειωθεί με διάφορα είδη κειμένων μαθαίνοντας να συντάσσει περιλήψεις. Επίσης θα αντιληφθεί τη λειτουργία μηχανισμών της γλώσσας όπως η παραγωγή και η σύνθεση, αλλά και θα ανακεφαλαιώσει ήδη κεκτημένες γνώσεις αναφορικά με την κλίση ουσιαστικών και επιθέτων. Ακόμη, θα εμπλουτίσει τις βασικές γνώσεις, που έλαβε από το Δημοτικό, εμβαθύνοντας στις μορφές του ρήματος και στην αξιοποίηση τους στη σύνταξη εκτενέστερων πλέον κειμένων. Από την άλλη πλευρά, η διαρκής επαφή με κείμενα θα συμβάλλει στη διαμόρφωση ύφους γραφής των παιδιών και την καλλιέργεια αναλυτικής κριτικής σκέψης

Τι προσφέρουμε:

  • Διδασκαλία μέσω της σύγχρονης εξειδικευμένης πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης.
  • Παρουσίαση και διαρκής τροφοδότηση του μαθητή με κείμενα μέσω της ιστοσελίδας, της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης αλλά και άλλων εφαρμογών (όπως ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κτλ) όπως και διόρθωση αυτών.
  • Online ασκήσεις γραμματικής, συντακτικού λεξιλογικές και καθοδήγηση για ανάπτυξη παραγράφου.
  • Χρήση του λευκοπίνακα για την παρουσίαση ασκήσεων διαδραστικά.
  • Online quiz γνώσεων διαβαθμισμένης δυσκολίας και μηνιαία διαγωνίσματα.
  • Υπόδειξη μεθοδολογίας: Διαβάσματος – Προσέγγισης – Επίλυσης θεμάτων.

Στόχος μας:

Οι μαθητές μας να είναι σε θέση να ανταποκριθούν πλήρως στις απαιτήσεις του σχολείου, των διαγωνισμάτων και των εξετάσεων. Να κατανοούν κείμενα διαμορφώνοντας άποψη, και να παράγουν τα δικά τους. Να κατέχουν σε ικανοποιητικό βαθμό τη Γραμματική, το Συντακτικό και την Ετυμολογία. Τέλος, να καθίστανται πιο οξυδερκής στη σύλληψη ιδεών και τη χρήση λεξιλογίου.

Μετάβαση στο <a href="https://egnosi.edu.gr/syxnes-erotiseis/" target="_blank">Συχνές Ερωτήσεις</a>
  1. Η διάρκεια της διδακτικής ώρας υπολογίζεται στα 50’.

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μια κριτική.

Για να κάνετε κριτική θα χρειαστεί να κάνετε είσοδο.
Μηνιαία Συνδρομή
Εγγεγραμμένοι: 0 μαθητές
Διάρκεια: 2 ώρες/εβδομάδα

Κάντε ένα δοκιμαστικό μάθημα εντελώς δωρεάν και χωρίς καμία υποχρέωση.

Μάθετε πώς

Νεοελληνική Γλώσσα

Στο eGnosi χρησιμοποιούμε Cookies!

Χρησιμοποιούμε cookies, για να σου προσφέρουμε προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Κάνε «κλικ» στο κουμπί «Αποδοχή όλων» και βοήθησέ μας να προσαρμόσουμε τις προτάσεις μας αποκλειστικά στο περιεχόμενο που σε ενδιαφέρει. Εναλλακτικά κλίκαρε αυτά που θες και πάτα «Αποδοχή επιλογών»! «Εδώ» θα βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.